Padborg-Viborg 1. etape, Padborg-Kliplev 20 km

Posted on 20. juni 2020Kommentarer lukket til Padborg-Viborg 1. etape, Padborg-Kliplev 20 km

Grænsen ved Padborg

Hærvejen i Danmark starter i Padborg og slutter i Hirtshals (eller Frederikshavn). Nu havde vi taget etapen fra Viborg – Hirtshals, og valgte at fortsætte den nedefra Padborg og op til Viborg.

Vi kørte fr Mariager til Vamdrup fra morgenen. Fra Vamdrup kørte Kims bror Erling os til grænsen. Så vi var igang ved middagstid.

Vi var klar på to dage på vejen, og vores nyindkøbte rygsække var fyldt op med telt og vandkoger, samt mad til to dage.

Brostensbelagt overgang

Grænsen var lukket med en bom og sandsække pga. Covid19. Bare to grænseovergange var åbent, hvor man skulle vise identitet. Denne lille grænseovergang var meget flot, hvis altså så bort fra afspærringen. På den tyske side er vejen brostensbelagt og ligner, at den er fyldt med eventyr. (Måske skal vi fortsætte sydover en gang? :-))

Det er et historisk sted at vandre fra den dansk/tyske grænse. Hele vandringen op til Kongeåen bar præg af, at området var tysk indtil for 100 år siden. Meget vildt at opleve. Og så vi godt efter, så var husene også anderledes end i Danmark. Det var helt særligt at vandre her 100 år efter genforeningen!

Mad og broer

Frokost/eftermiddagsmaden bestod endnu en gang af gourmetmad med dåsepostej. Men den smager fantastisk, når den indtages udendørs og man er sulten.

Vi gik forbi Gjelå bro, som er den første af de tre bevarede broer på den gamle Hærvej i Sønderjylland. Det er en stenbro med dobbeltbuer. Broen er anlagt i 1818.

Vi nåede til Povlsbro, den næste originale bro og vi fandt et godt sted at overnatte sætte teltet op. Pludselig satte høfeberen ind hos mig. Vi havde også gået i knæhøjt græs meget af vejen. Vi prøvede et bad på Povlsbro kro, et bed&breakfest 50 meter derfra. Nogle gange hjælper det. Som sagt er der ikke indkøbsmuligheder i miles omkreds og den rare dame på B&B havde ikke antihistaminer. Så høfeberen var en party pooper og satte en stopper for denne ombæring og vi ringede til onkel Erling. (Note til mig selv: husk antihistaminer).

We will be back og fortsætte fra Povlsbro. Tak for kørsel til Erling. Blot 16 etaper igen på historiske veje.?