Padborg-Viborg 3. etape, Øster Løgum-Vojens 19 km

Posted on 15. juli 2020Kommentarer lukket til Padborg-Viborg 3. etape, Øster Løgum-Vojens 19 km

På vejen igen

Ih, hvor vi har savnet at vandre. Så opkald til brormand Erling, og så ellers køre sydpå. Tilbage til kirken i Øster Løgum og så på Hærvejen igen. Vi har lige haft min søsters trillinger i nogle dage og det var pissehyggeligt! Så den diamentrale modsætning; stilhed var velkomment. Bare derudaf og med rygsækken på. Lad os bare komme afsted.

Italiensk etablissement

Som sagt er der virkelig meget natur og næsten ingen indkøbsmuligheder på Hærvejen. Derfor blev vi virkelig glade, da vi mange kilometer i forvejen på et skilt blev lovet kaffe og kage på italiensk café. Vi var spændte og pludselig dukkede den op, lige rundt om et hjørne (lige efter en stor grisefarm)

Vi gik forventningsfulde ind i caféen og fik en på opleveren. Det var en gammel stald, som var ombygget til café. Vi kunne høre ejerne sidde i udestuen og høre italiensk video. Det var Corrado, som havde fået videoen fra sin italienske familie om en, der løb nøgen rundt i Italien. Han fortalte, om sit liv, som mekaniker og vinimportør i Danmark og om hvordan han mødte sin kone, om sine børn og familien i Italien.

Kim bestilte hans jordbærlagkage og kaffe. Jeg bestilte en italiensk likør og en indpakket is. Jeg var lidt sart, for hygiejnen var ikke helt på det niveau, jeg nyder. Kim blev dog ikke dårlig, og han nød kagen. Det nærmeste vi kom et udlandsophold i år:-)

Herberg

Efter 19 km stoppede vi dagens vandring.

Her overnattede vi på et herberg – en længe på en gård. Der var høflig selvbetjening og betaling på mobilepay. Der var to piger i den 20 mands store sovesal, og der kom ikke flere til. Og tænk, den ene var lige uddannet læge sammen med vores venners datter. Og de to læger skulle bo sammen i Aalborg og arbejde i Hjørring. Vildt. Danmark er et lille land. Den anden var medicinstuderende. De var megasøde og vi fik en hyggelig snak med dem og delte tørrestativet.

Herberget fungerede fint. 10 køjesenge og et køkken, hvor man kunne købe øl/vand, frysepizza mm. Desværre var fryseren tom og vandene var for gamle. Heldigvis havde vi selv proviant med og fik kogt vand til at putte i posen med tørret mad. Det var fint.

Der var dog ikke så rent, men vi skulle sove en enkelt nat, så det gik. Nu fik vi prøvet konceptet med herberg af og det var vidunderligt at få et tiltrængt bad og ligge på en seng.