Padborg – Viborg. 8. etape. Bindeballe-Jelling 22 km

Posted on 12. december 2020Kommentarer lukket til Padborg – Viborg. 8. etape. Bindeballe-Jelling 22 km

Det er da tovli’ at gå midt om vinteren!
Måske, men jeg er blevet afhængig af at komme ud og vandre. Fra mandag skal jeg arbejde hjemme igen. Så jeg har brug for at se noget nyt og glemme alt om coronasmittetal og nedlukning. Heldigvis kan jeg få Kim med.

Bindeballe

Vi startede i Bindeballe købmandsgård. Der var øde og kun take-away fra den hyggelige cafe.

Bindeballe Købmandsgård

Påklædning

Jeg har to uldtrøjer og to fleecetrøjer på, et par lange uldne underbukser og Fjallræven bukser. Uldsokker og vandrestøvler. Løbehue, uldhalsedisse, løbehandsker og uldvanter udenpå dem.
Lag på lag er genialt, så kan man tage af og på efter behov. Der var 3-4 grader, vinden dog op til 6 meter i sekundet, så den kunne føles kold, når vi ikke var i læ.
Regnjakken skulle fungere som vindstopper, men den brugte jeg ikke.

Ruten

Bindeballestien er populær blandt cyklister, så vi havde godt med selskab i dag😀. Det er en nedlagt jernbane fra Vejle til Billund, som vi planlægger at komme tilbage til med cykler (ingen stigninger). 😀
Der er lidt for megen asfalt på denne rute i øvrigt. Vi gik en del ved trafikeret vej. Det er lidt ærgerligt og ikke autentisk. Det er så dejligt, når ruten slår ind på skovstier. Desuden var turen omkring Fårup sø smuk.

Pauser

Det er et kapløb med tiden, når vi vandrer på denne årstid. Solen går ned ved 16-tiden, og så bliver det mørkt. Så der er ikke tid til pauser på turen. Det er heller ikke indbydende at sætte sig ned, da det er koldt og vådt. Så kadencen var høj. Den hjemmebragte sandwich blev spist gående. Vi havde dog lige dronen oppe og fangede et par skud ved Vejle Ådal.

Vejle Ådal
Jellingestenen