Padborg – Viborg. 10. etape. Kollemorten – Vrads 29,5 km

Posted on 26. december 2020Kommentarer lukket til Padborg – Viborg. 10. etape. Kollemorten – Vrads 29,5 km

Sikke en smuk tur. Skov og stier, lyng og hede. Og max 10 personer mødte vi.
Magnus afleverede os i Kollemorten kl. 8.30. Letkøb havde åbent trods den hellige 2. juledag. Den stod derfor på den obligatoriske kanelsnegl. Dernæst gik det derudaf.

Kollemorten

Mod lysere tider

Selvom vi har passeret d. 21. december og dagene bliver længere, så bliver det mørkt ved 16-tiden. Det gode ved årstiden er, at vi ikke holder pauser. Det er for vådt og koldt at sidde, så det er en stående/gående sandwich. 4-5 km i timen bliver det til.

Øster Nykirke kirke

Danmarks højest placeret kirke på 127 meter over havets overflade. Der er ikke så megen lyst til at gå på opdagelse i det kolde vejr. Dog var der lyst til at sætte dronen op. Så længe det var lyst og ikke så meget vind.

Øster Nykirke. PS. Dronen siger en mærkelig lyd, så vi holder lidt øje med den.
Øster Nykirke

Skov, lyng, hede og hyggelige stier

Det var en fantastisk rute i dag. Kun natur og meget lidt asfalt. Det gav energi og var dejlig kontrast til mange af de foregående med marker og hovedveje.

Dåseskjul
Rigtig Hærvej ?
Beroligende kilde

Vrads

Vi valgte at gøre turen længere. Ifølge “The Big Book” aka Vandreture i Danmark er ruten 19 km. Der er 5 etaper tilbage inden Viborg. Vi var snu, og slog nogle af etaperne sammen.

I dag var det lidt for optimistisk og ambitiøst. Der blev pludselig bælgragende mørkt og vi gik den forkerte vej, da vi skulle ind til Vrads og ikke længere følge Hærvejen. Ups. Skal hilse og sige, at det gør noget ved hr. Koldsøs humør. Det gik så ud over fru Koldsø, da hun blev bebrejdet, at hun fandt det fine hærvejsskilt. Tempoet blev højt og talen forsvandt. Vi kom til Vrads og blev afhentet af chaufføren Smilla.

Varm i kilderne, mens regnen drypper og vi venter

Humøret steg betydeligt og det var en fornøjelse at få det våde tøj af. Der blev ladet i Ikast og dagen blev afsluttet med aftensmad på mac’en. Vi har forbrændt rigtig mange kalorier idag. Vores madindtag var: kanelsnegl, flæskestegsburger, Marabou, muslibar og en kop te og kaffe.


Næste etape(r)

Planen er, at vi holder fri i morgen søndag d. 27. december. De lover storm og heldagsregn. Mere masochistiske er vi heller ikke. Mandag til onsdag tager vi de næste tre etaper. Så der kun er en enkelt tilbage til Viborg, hvor vi startede på Hærvejen langfredag i år.