Viborg-Hirtshals 4. etape, Løgstør-Slettestrand 36 km

Posted on 9. maj 2020Kommentarer lukket til Viborg-Hirtshals 4. etape, Løgstør-Slettestrand 36 km

Løgstør

Vi blev kørt til Løgstør af datteren, som også hentede os i Slette Strand. Det var den smukkeste strækning gennem Kollerup plantage og langs vandet mod Svinkløv badehotel.

Aggersundbroen

Det var en spændende dag, hvor vi læste om tysken, der under 2. verdenskrig bevogtede Aggersund broen. Der var ansat mange mænd til at sørge for at fjenden ikke kom over på nordsiden.

Fjerritslev

Alt var nærmest lukket i Løgstør, men til vores store glæde var en café åben. Vi måtte ikke side der, men købte en stor is, som vi spiste på vejen. Vi var så glade, at vi ikke holdt øje med de blå skilte og gik forkert. De mange ekstra kilometer gør ondt til sidst på sådan en vandringsdag. Men lige imens isen blev indtaget var lykken stor.

Indkøb

På Hærvejen er der ikke mange butikker. Ofte skal man gå ekstra kilometer for at komme til butikker. Ruten er langt, så man går i udkanten af byerne og således ikke har indkøbsmuligheder. Derfor og pga. corona havde vi en voksen madpakke med.

Barndomsminder

Det var en kæmpe forløsning, da vi kom ud fra en skov og pludselig kunne se havet i det fjerne. Og landskabet frem til havet er jeg meget glad for. En blanding af lyng og hede. Måske fordi min mormor og morfar boede i Stråsø plantage ved Vind (hvor jeg er døbt). Jeg husker mange hyggelige gåture på heden og i skoven.

Her var Kim udfordret, for han brød sig ikke om den skiftende natur og at vi gik bakke op og bakke ned. Det hjalp dog da vi nåede havet og fik den smukkeste udsigt over Vesterhavet og Svinkløv Badehotel.

Slettestrand – solnedgang

Herefter var der en flot rute ind i land med bække og hulveje og ud mod havet igen. Vi sluttede af på Slettestrand og fik de flotte billeder med blå himmel og solnedgangen.

Smilla og kæreste var tilkaldt og vi fik lift hjem.